Een bedrijf oprichten – waar moet u op letten?

Meerdere medewerkers in gesprekEen eigen onderneming starten is niet eenvoudig. Er komt veel bij kijken en er komen vaak meer zaken op uw pad dan u van tevoren verwacht. Uiteraard dient u te starten met het schrijven van een ondernemingsplan, zeker wanneer u een lening van de bank nodig heeft. Vervolgens schrijft u zich in bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Waar dient u verder nog rekening mee te houden?

Aanschaf van de benodigdheden

Vrijwel iedere onderneming heeft een kantoor nodig. Wanneer u administratieve diensten gaat leveren, heeft u een kantoor nodig waar u uw klanten kunt ontvangen. Voert u uitsluitend uw eigen administratie uit, dan kan een kantoor aan huis voldoende zijn. Belangrijk is dat uw kantoor goed ingericht is. Denk aan een computer, een goed bureau en een kwalitatief hoogwaardige bureaustoel, maar ook aan een multifunctionele printer, mappen en papier. Maak verstandige keuzes en koop goed in. Zo kunt u uw papier bij Otto Office kopen, tegen een aantrekkelijke prijs. Wanneer u besluit onder meer uw papier bij Otto Office te kopen, kijk dan ook vooruit. Dit geldt voor al uw inkopen. Bestel niet voor een maand, maar liefst voor minimaal een heel jaar.

Zorg voor een goede planning

Voordat u uw bedrijf daadwerkelijk start is het lastig een goede planning te maken. Hoeveel uur zult u gaan besteden aan uw onderneming? Dit is onder meer afhankelijk van het aantal klanten dat u heeft en krijgt. De Belastingdienst stelt eisen op het gebied van werkuren voor ondernemers. Maak daarom na de eerste maand een planning op basis van de gemaakte uren. Doe dit drie maanden lang en u kunt een goede inschatting maken voor de rest van het eerste jaar.

Rekening houden met tegenslagen

Ondernemers starten vaak met een positieve instelling en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Echter, het is heel belangrijk rekening te houden met tegenslagen, zeker op financieel gebied. Ga er niet zomaar vanuit dat u binnen een kwartaal succesvol bent, maar houdt wat financiƫle middelen achter de hand voor als het niet zo snel opstart als u verwacht had. Zo beschermt u zichzelf tegen de tegenslagen die u geld gaan kosten en komt u niet direct in de schulden terecht wanneer de aanloop naar succes wat langer is dan gepland. Een groot deel van de startende ondernemingen wordt gedwongen binnen een jaar weer te stoppen wegens financiƫle problemen. In veel gevallen kan dit worden voorkomen met een goede strategie en een back up plan.

Afbeelding: gepard – Fotolia.com

Gerelateerde artikelen:

, , ,